Recept på Choklad/Apelsinkaka.
Rör ihop knappt 2dl socker och knappt 200 g markarin tills det är ljust och luftigt.
Tillsätt 3st uppvispade ägg lite i taget och rör väl.
Vänd ner 3 3/4 dl fint vetemjöl.
Dela sen smeten i 2.
I den ena blandar du ner 2msk kakao och 2 msk mjölk.
I den andra 3 msk pressad apelsin samt rivet skal från en halv apelsin.
Skeda ner båda blandningarna i en smord kakform 20cm i diameter.
Rör runt så kakan blir marmorerad.
Grädda sedan i ungnen 190 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna innan den flyttas över till ett bakgaller för att kallna.
Glasyr:
3 3/4dl florsocker
2 msk pressad apelsin.
Bred detta över den kalla kakan och låt stelna.
Spritsa smält choklad över kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åhhh tack så mkt kära du.. =)) Har varit jättesugen på att baka idag men blev inget för jag har problem med ryggen.. =(( Och nu när du lägger upp receptet så blev jag ännu mer sugen på att baka..*Mummaa*
Vad heter tårtan?? Eller är det ditt eget recept??
Skicka en kommentar